Henrik Balling har varit med och producerat Peter Sommers "På Den Anden Side" och "Destruktive vokaler".

Albumet ”På Den Anden Side” är nominerad till 2 ”Steppeulve” i kategorierna ”Årets Sång” (Valby Bakke) och ”Årets Textförfattare”.

Prisutdelningen kommer att ske torsdag den 27. januari 2005 kl. 20.00 i Store Vega i København.
Bakom prisutdelningen står Foreningen af Danske Musikkritikere och den består av musikjournalister/rescensenter med anknytning till Danska tidningar. Albumet släpptes 041011.

Tidigare under 2004 har Balling medverkat med en låt på samlingsplattan "Baereklang" tillsammans med Peter Sommer & Lise Westzynthius med låten "Jorden ryster".

Balling har också producerat och mixat låten "Stereo" åt Danska "Sterlings" på deras andra platta "Estadio Camp-Let" 2005.

Henrik Balling har också under 2005 producerat "Marie Key Bands" Debut cd "Udtales (Kaej)" som släpps den 6 Februari 2006.

Vidare så har Balling också producerat Sidste ambulances två singlar "Når Jeg dör" och "Delt i to" plus deras debutalbum "Vandrer hjem" som släpps den 14:e Augusti 2006.

Dessutom har han haft fingrarna med på New citys debutalbum med samma namn, plus deras två singlar "Night kid" och "Destination" 2005.

Allan Jensen har medverkat med låten "For Skönheds Skyld" på en tribut cd till Leonard Cohen som släpptes 040621. Han har också samtidigt sjungit "For Skönheds Skyld" live, som utmynnade i en live Dvd som heter "På Danske Laeber" och släpptes 041122.

Vi kunde också höra honom sjunga en av låtarna i Dansk Tv2:s julkalender "Jesus & Josefine" 2003.Låten heter "Tag det roligt".

Den 21 Oktober 2006 så höll Henrik Balling och Allan Jensen en koncert på Ingolfs Kaffebar, där dom spelade Gangwaylåtar. Det var verkligen godis för oss Gangway fantaster!

Allan, Jag, Henrik på Ingolfs Kaffebar...varmt var det och rökigt och efter några öl så ser man ut så här...

Setlist:

Scream
Out on the rebound from love
Once bitten twice shy
Join the party
Violence easter and X-mas
Didn't I make you laugh
Sisters in legs
Mountain song

The party's over
Believe in me
Biology
She keeps telling jokes
Sitting in the park
Don't ask yourself
April fool
Thermometer song
Come back as a dog

My girl and me
The idiot

 

Och om ni missade det hela så kan man uppleva Henrik Balling och Bjørn Fjæstad från bandet Baal uppträda live på Gästgivaren i Allinge på Borholm 22/7 kl 20.00.

Vad som kommer att bjudas på är ännu en hemlighet...undrar om någon Gangway låt spelas?

Balling och Fjæstad samarbetade i Hjernesange.

Tebax